Wie organiseert het vrijgezellenfeest?

Het is een traditie dat een vrijgezellenfeest georganiseerd wordt door vrienden van de bruid of bruidegom. Het vrijgezellenfeest voor de bruid wordt doorgaans door een groep vriendinnen van de bruid georganiseerd, de vrijgezellenavond voor de bruidegom door een groep vrienden van de bruidegom. Spreek duidelijk af wie het vrijgezellenfeest organiseert.

Vertel de vrijgezel niks!

De locatie, de dag, het tijdstip en het antwoord op de vraag óf er überhaupt een vrijgezellenfeestje gaat komen, dient bij voorkeur tot op het laatste moment geheim te worden gehouden om zo de vrijgezel zo veel mogelijk te verrassen. Mondje dicht tegen de vrijgezel dus!

Wie gaat er mee?

De organisatie van een vrijgezellenfeest begint bij het bepalen wie er mee gaan tijdens deze dag. Bepaal dus samen met vrienden van de vrijgezel wie er wordt uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest. Stel een duidelijke lijst op, bijvoorbeeld op papier of met de computer.

Welke datum vindt het vrijgezellenfeest plaats?

De tweede stap bij het organiseren van een vrijgezellenfeest is het bepalen van een geschikte datum. Leg contact met alle genodigden en bepaal een geschikte datum waarop het vrijgezellenfeest plaatsvindt. Zorg natuurlijk ook dat vrijgezel deze datum beschikbaar is. Bespreek dit bijvoorbeeld met zijn/haar werkgever of maak een nep-afspraak met een vriend.

Wat is het budget?

Een vrijgezellenfeest wordt doorgaans georganiseerd én betaald door de vrienden van de vrijgezel. Overleg wat iedereen wilt uitgeven om de vrijgezel de dag van zijn leven te bezorgen. Bepaal duidelijk het budget per persoon voor het vrijgezellenfeest.

Wat gaan jullie doen?

De keuze van een activiteit tijdens het vrijgezellenfeest hangt van meerdere factoren af. Belangrijk is de samenstelling van de groep. Zijn er jongeren bij? Gaan er ouderen mee? Daarnaast hangt de keuze van een activiteit ook af van het budget en natuurlijk is het belangrijk dat de vrijgezel een leuke dag beleefd!

Vervoer

Na de keuze van een geschikte activiteit dien je ook na te denken over het vervoer. Bepaal dus goed welke afstanden moeten worden afgelegd tijdens het vrijgezellenfeest. Zo kun je als echte VIP's worden vervoerd in een Limousine of een taxibusje huren, maar ook iedereen laten vervoeren door familie of bekenden.

Hotel overnachting nodig?

De locatie waar het vrijgezellenfeest plaatsvindt is afhankelijk van de keuze van de activiteit(en). Indien dit ver van huis is, kun je altijd besluiten te overnachten in een hotel. Op Hotel Moment kun je eenvoudig en voordelig hotels in Nederland boeken.

HOTEL BOEKEN: Hotel Moment

Leuke accessoires tijdens een vrijgezellenfeest

Zorg voor leuke accessoires om het vrijgezellenfeest nog completer te maken. Dit zijn de zogenaamde puntjes op de 'i'! VrijgezellenTIP.nl heeft een overzicht gemaakt van leuke artikelen die een vrijgezellenfeest nog leuker maken!

 

Opdrachten voor de vrijgezel

De vrijgezel moet natuurlijk een leuke dag beleven, maar het vrijgezellenfeest is er ook op gericht om de bruid of bruidegom voor paal te zetten. VrijgezellenTIP.nl heeft een overzicht gemaakt van leuke opdrachten tijdens een vrijgezellenfeest. Via de onderstaande link kun je de opdrachten bekijken.

 

Houd 't beschaafd

De vrijgezel mag tijdens het vrijgezellenfeest voor paal worden gezet, maar houd 't netjes. Soms gaan vrienden hierin te ver, over de grens van wat voor de bruidegom, bruid of het koppel toelaatbaar is. Humor hoeft niet plat te zijn om leuk te zijn. Wees orgineel in plaats van ordinair!

Herengroepen: LET OP!

Ben je een vrijgezellenfeest voor mannen aan 't organiseren? Bepaal duidelijk waar jullie naar toe gaan én of jullie welkom zijn. Sommige horeca gelegenheden weigeren grote groepen heren. Vraag dus goed na of jullie welkom zijn door vooraf telefonisch contact te leggen en jullie komst te bespreken.

Vergeet het fototoestel niet

Zorg dat het vrijgezellenfeest van de vrijgezel voor eeuwig wordt vastgelegd. Vergeet dus niet je fototoestel op deze belangrijke dag voor de vrijgezel! Het is helemaal goed om iemand van je vriendengroep te vragen of hij/zij de foto's kan maken tijdens deze feestelijke dag.

Cadeau voor de vrijgezel

Bij een feest hoort een cadeau! Verwen de vrijgezel tijdens deze feestelijke dag met een origineel aandenken. VrijgezellenTIP.nl heeft een aantal leuke cadeau's op een rijtje gezet die leuk zijn om te geven én om te krijgen.