Verkleed de vrijgezel

Voor iedereen die er aan moet geloven een regelrechte nachtmerrie en zeer afgezaagd maar toch nog steeds leuk. Laat het slachtoffer zich verkleden in een pak naar keuze. Dit kan zijn een konijn, maar ook superman zijn. Door deze grappige kleding weten alle omstanders en voorbijgangers meteen dat het om een opdracht van een vrijgezellenfeest gaat en zijn hierdoor eerder geneigd om mee te werken.

T-shirt met opdrachten

Geef de vrijgezel een t-shirt aan waarop de opdrachten staan beschreven. Na het voltooien van een opdracht mag de opdracht worden afgevinkt op het t-shirt. Erg leuk!

Levende grabbelton

Geef de vrijgezel een broek met aan de voorkant een soort van buidel. Tussen binnen en buitenbroek ontstaat zo een soort grabbelton. Doe hier grabbelmateriaal (papier of houtsnippers) en kleine kadootjes in. Stuur de vrijgezel een drukke winkelstraat in met de boodschap: "Wie wil er grabbelen?". Net zolang tot alle kadootjes op zijn. Succes verzekerd!

Straatmuzikant

Laat de vrijgezel optreden als straatmuzikant in de drukke winkelstraat. De opdracht luidt bijvoorbeeld: "Verdien 10 euro als straatmuzikant". De vrijgezel moet optreden (bijv. zingen) totdat het vastgestelde bedrag is bereikt. Houd je fotocamera gereed!

Quiz met vragen over elkaar

Organiseer een leuke quiz voor de gehele groep. In deze quiz moeten de vrienden quizvragen over elkaar beantwoorden. Wat is je lekkerste eten? Wat is je favoriete film? Wat is je lievelingskleur? En ga zo maar door... Het zal iedereen verbazen hoe weinig ze van hun echte vrienden weten!

T-Shirt met jongens- of meisjesnamen

Een wit T-shirt met daarop allemaal verschillende jongensnamen (voor de bruid) of allemaal verschillende meisjesnamen (voor de bruidegom). Onderweg moet de vrijgezel proberen alle namen te vinden die op het t-shirt staan. Iemand gevonden met een naam die op het t-shirt staat? Laat dan een paraaf zetten op het shirt en zoek snel verder!

Eet een citroen in 1 keer op

Zelfs wanneer jullie genieten van een drankje kan de vrijgezel aan de gang. Geef hem de - zeer zure - opdracht: "Eet een hele citroen op". Daarna mag de vrijgezel natuurlijk zijn/haar mond verkoelen met zijn/haar favoriete drankje. Het enige wat je nodig hebt is 1 citroen en deze hebben de meeste horecagelegenheden wel in huis. Onthouden dus!.

Verzamel 10 telefoonnummers van het andere geslacht

Is de bruidegom een echte casanova? Windt de bruid iedere man of haar vinger? Doe de test en laat de vrijgezel bijvoorbeeld 10 telefoonnummers verzamelen van het andere geslacht. Hoelang zou dit gaan duren?

Zorg dat een vreemde een intieme plek toont

Een pikante opdracht voor de vrijgezel is dat hij/zij een aantal personen van het andere geslacht moet vinden die een bepaalde intieme plek durven te tonen aan de vrijgezel. Hoe pikant deze plek is, dat bepaal je zelf. Houd 't netjes en beschaafd!

Regel 5 condooms

Deze opdracht is leuk voor een vrouwelijke vrijgezel. Geef de vrijgezel de opdracht om 5 condooms te regelen. De vrijgezel moet voorbijgangers aanspreken en vragen of hij een condoom bij zich heeft. Grappig, maar toch genant!

Neem de roltrap in tegengestelde richting

Leuke en grappige opdracht die niet alleen leuk is voor jullie groepje, maar ook zeker voor de omstanders. Laat de vrijgezel een roltrap in tegengestelde richting nemen. Wees wel zeker dat er ergens een roltrap in de buurt is, alvorens je de vrijgezel opzadelt met deze opdracht.

Voor heren vrijgezellen: Raad de cupmaat!

Een pikante opdracht voor de herengroepen. Laat de vrijgezel bij een aantal dames de cupmaat raden. De vrijgezel kan de cupmaat bepalen door goed te kijken of misschien wel voelen...

Ga op de foto met 10 dames of heren

Laat de vrijgezel 10 mensen regelen van het andere geslacht waar hij/zij mee op de foto gaat. Je kunt zelf bepalen of dat tegelijk 10 mensen op 1 foto zijn of dat de vrijgezel 10 mensen op 10 foto's vastlegd. Allebei onschuldig, maar toch erg leuk!

Laat de vrijgezel een vreemde aankoop doen

Geef de vrijgezel de opdracht om een rare aankoop te doen. Laat de vrijgezel bijvoorbeeld 1 druif kopen bij een groentenwinkel of 1 sneetje brood bij de bakker. Het kassabonnetje is het bewijs van een geslaagde opdracht.

Houd een vriendenboekje bij

Deze opdracht is leuk voor dames. Laat de vrijgezel een vriendenboekje bijhouden. Je kunt hiervoor een kant-en-klare boekjes kopen, maar ook een leeg boekje gebruiken waar men een boodschap in kan zetten. Leuke tastbare herinnering aan het vrijgezellenfeest!

Winkel: Bol.com

Regel 5 labels van lingerie

Geef de vrijgezel de opdracht om 5 labels te verzamelen van intieme kledingstukken van de andere sexe. Zo kun je een vrouwelijke vrijgezel laten zoeken naar 5 labels van boxershorts van heren. Zorg wel dat je een schaar bij hebt voor deze opdracht en pas op bij ´t knippen!

T-shirt vol met rode zoenen

Het enige wat je nodig hebt voor deze opdracht is een wit t-shirt en rode lipstick. Geef de vrijgezel de opdracht om bijvoorbeeld 25 rode zoenen te krijgen van de andere sexe. De vrijgezel moet vragen aan omstanders of zij lipstick op willen doen om vervolgens zoen op het witte t-shirt te geven.

Snoep verkopen

Geef de vrijgezel een grote zak met snoep en geef hem/haar de opdracht deze aan voorbijgangers te verkopen. Gebruik bijvoorkeur voorverpakt snoep, denk aan: lollies, M&M's, Mars, Snickers, etc. Heel erg komisch in een drukke winkelstraat!